September 2009
naamplaatjeBij aankomst werden we al onmiddellijk gecharmeerd door de hartelijke ontvangst door onze gastvrouw Hannie en gastheer Henk en werd al snel duidelijk dat we wel degelijk verwacht werden :

zwembadvakantiewoning loubesDe mooi ingerichte vakantiewoning Loubès, de wijnranken aan de voorzijde en het grandioze uitzicht op de vallei aan de achterzijde, het flesje koele Duras wijn dat klaar stond, dat alles maakte dat we eigenlijk zin hadden om onze reisgidsen toe te klappen en de omgeving de omgeving te laten, we zaten prima !  

Maar een blik in het gastenboek liet ons geen keus  : de omgeving moest wel degelijk verkend worden ! Heel mooie uitstappen gemaakt naar Duras, Eymet, Monflanquin, Bergerac, Monbazillac, ... en telkens lekker gegeten, gewoonlijk gebruik makend van de info van de vorige gasten, waarvoor dank !

bergerac
boucherie
monbazillac
vakwerk
brood huis poes

Samen met Hannie, Henk en enkele van hun vrienden brachten we een bezoek aan een franse familie in de buurt die volop in de pruimen- en wijnoogst zat en bij hen uiteraard een voorraadje Duras wijn gekocht om thuis de herinnering nog een tijdje levend te houden.

op pad
transportband

plateau emmer wijnproeverij


Omdat hsaladeet er zo mooi was vonden we het ook erg pretdannytig om zelf een slaatje te maken en dat op het terras op te eten, met uiteraard een gepast wijntje erbij.

Omdat voor Danny vakantie toch ook altijd een beetje werken is, maakten we tussen het vakantievieren door dankbaar gebruik van de aangeboden WIFI.

En ja, we geven het toe, we zijn een beetje jaloers op onze gastfamilie !
En dan nog niet eens op hun prachtig gelegen en met veel liefde ingericht domein, maar wel op de manier waarop zij hun droom hebben waargemaakt en vooràl op het onmiskenbare “joie de vivre” dat zij uitstralen, geen Fransman doet het beter ! Het wordt een zware zoektocht op het internet om deze vakantie te evenaren en misschien is het net zo makkelijk om gewoon nog eens een keer terug te komen ...
Liefs,
Danny en Erna uit Lier, België

(zie ook gastenboek op Vakantiehuis-Frankrijk)